A vasárnapi Monacói Nagydíjon a szokásoktól eltérően a rajtrácson nem csinos lányok, hanem grid boyok sorakoztat az autók mellett, ami a végül 2. helyen beérő Sebastian Vettel figyelmét sem kerülte el. A ferraris német a versenyt követő sajtótájékoztatón szóvá tette a dolgot.


“Hol voltak ma a lányok? Az embernek Gyurik és Danik mögé kellett parkolnia a rajtrácson! Hát ennek mi értelme volt?” – kérdezte látható műfelháborodással, mosolyogva.
A monacói nemváltás amúgy nem jelenti, hogy a Forma-1-ben ezentúl nem alkalmaznak grid girlöket, a cserét csak erre a hétvégére valósította meg a Monacói Autóklub (ACM) elnöke, Michel Boeri. Egyébként nem ez az első alkalom, hogy a Forma-1-ben grid boyokat alkalmaznak, a valenciai Európa Nagydíjon 2008-2009-ben lányok és fiúk vegyesen szerepeltek a rajtrácson.
Míg az F1-ben ragaszkodnak a lányok felvonultatásához, a tartóssági világbajnokság, a WEC idejétmúlt jelenségként száműzte őket az idei évtől.
“A jövő heti silverstone-i futamtól nem alkalmazunk grid girlöket. Számomra ez a múlt, a nők szerepe ma már kicsit más” – mondta a bajnokság első embere, Gerard Neveu még április elején.