A Monacói Nagydíjon valóra váltak a Red Bull reményei, a motorerőt nem különösebben jutalmazó pályán Danyiil Kvjat a 4., Daniel Ricciardo az 5. helyen futott be. 
Bár az ausztrál pilóta az elején is híján ütközött volt csapattársával, Sebastian Vettellel, később pedig, utolsó, lágy gumis etapján koccant is a másik Ferrariban ülő Kimi Räikkönennel, az utolsó körig a dobogós helyért hajtott. Amikor nem ment, előre engedte Kvjatot.


“Jó verseny volt a mai, jó eredményt ért el a csapat. Az utolsó köröket igazán élveztem, amikor megpróbáltam elkapni Hamiltont és Vettelt. A csapat jól dolgozott, Dany elengedett, hogy megpróbálkozzak a dobogós hely megszerzésével, aztán visszaengedtem az utolsó körön, amikor nem bírtam Hamiltonnal. Kimivel volt egy kis incidensem, de Monacóban nehéz megúszni koccanás nélkül, örülök, hogy a versenybírók nem büntettek meg, a nézőknek pedig jutott valami izgalom” – mondta Ricciardo.
A 4. hellyel Forma-1-es pályafutása eddigi legjobbját hozó Kvjat sem panaszkodott:
“Elégedett vagyok a mai futammal, az eddigi legjobb eredményem és a csapat is erősen szerepelt a 4-5. hellyel. Jó volt a rajtom, és onnan a kezemben tudtam tartani a versenyt. A stratégiával kockáztattunk egy kicsit, a biztonsági autó után elengedtem Danielt, hogy a szuperlágyakon belehúzhasson, de miután nem sikerült előznie, a megbeszélteknek megfelelően az utolsó körön visszaengedett. Bízzunk benne, hogy tovább tudjuk vinni az itteni lendületet a következő versenyekre!”