A Mercedes és Lewis Hamilton hosszú huzavona után szerdán végre bejelentette, hogy a kétszeres világbajnok angol pilóta szerződést hosszabbított, 2018-ig marad a csapatnál. A házon belüli fő ellenfél, Nico Rosberg is üdvözölte a hírt.
“Nagyon élvezem a Lewis elleni küzdelmet, mindig is élveztem, ugyanis nagyszerű pilóta. Nagy kihívás a legyőzése. Megvan a belső feszültség a csapat érdekében, de ugyanakkor a saját sikerünkért is küzdünk, szóval a kapcsolatunk érthetően bonyolult, mert mindketten győzni akarunk” – mondta Monacóban.
“Vannak jobb és vannak rosszabb időszakok, mindig jönnek majd hullámvölgyek, de pillanatnyilag rendben vannak a dolgok” – tette hozzá.


Hamilton a legtöbb forrás szerint évi 30 millió fontért (13 milliárd Ft) írt alá a 2016-18 közötti időszakra, de Rosberget egyáltalán nem frusztrálja, hogy ő ennek töredékéért versenyez.
“Én elégedett vagyok a szerződésemmel, ez biztos. Lewis összegét nem ismerem, mert nem olvastam, miket írtak, ugyanakkor kétlem, hogy a valós pénz közelében járnának. Tapasztalatból mondom ezt, mert azt tudom, hogy én mennyit keresek és hogy mennyit emlegetnek a sajtóban, és nálam is messze járnak az igazságtól!”
Az angol pilóta halogatása miatt felmerült, hogy nem marad a Mercedesnél, talán a Ferrarihoz igazol, de Rosberg egy pillanatig sem hitte, hogy ez előfordulhat.
“Nem, nem gondoltam, hogy távozik, mert a Mercedesnél nincs jobb hely. Ez a Forma-1 legjobb csapata, és valószínűleg évekig az is marad. Nagyszerű munkát végzünk, minden a helyén van. Így lesz ez még jó pár évig.”