Az 1994-ben elhunyt Ayrton Senna 162 futamos Forma-1-es pályafutása során 41 győzelmet, 65 pole-t és három világbajnoki címet gyűjtött. Legnagyobb F1-es csodálója, Lewis Hamilton idén a harmadik címe felé tart, 153 versenyből eddig 36-ot nyert meg, ha minden jól megy, a nyár végére, kora őszre bebiztosíthatja a harmadik bajnoki sikert és a győzelmek számában is beérheti a brazil legendát. Alig hiszi, hogy itt tart.


“Amikor elkezdtem nézni a Forma-1-et, azonnal Ayrton ragadta meg a figyelmemet, miatta akartam eljutni a sportágba. Tisztán emlékszem, hogy mikor, hol láttam az első versenyeket: apukámnál ültem a krémszínű kanapén, majszoltam a baconös szendvicset, őrület, ki gondolta volna a családból, akkor, sok-sok évvel ezelőtt, hogy mára idáig jutunk!” – mondta a 30 éves angol.  
“Arról persze még korai lenne beszélni, hogy elérem Ayrton bajnoki címeinek számát, de természetesen idén is a győzelem a cél. Kisgyerekkoromtól kezdve azt mondtam, hogy Ayrton pályáját szeretném lemásolni, szóval azt is nehéz felfogni, hogy mostanra egyáltalán lehetőségem van ugyanannyi bajnokságot nyerni, mint ő.”
Hamiltonnak azért van még mit behoznia, a pole-ok tekintetében 23-mal van lemaradva, és a most következő Monacói Nagydíj tekintetében is nagy a különbség: Senna hatszor győzött a hercegségben, míg a Mercedes címvédője mindössze második sikerét célozza, a végrehajtás pedig biztosan nem lesz könnyű, ugyanis a Spanyol Nagydíjon magára talált csapattársa, Nico Rosberg győzött az elmúlt két évben Monte-Carlo utcáin.