A Williams a tavaly még a Red Bull színeiben GP3-as bajnoki címig jutó Alex Lynnt küldi ma pályára a barcelonai teszten. Nem titkolt szándékuk, hogy a pályája végén járó Felipe Massa és/vagy a Ferrarihoz tartó Valtteri Bottas utódját neveljék ki 2017-re.


“Hogy őszinte legyek, még korai lenne megítélni, hogy F1-es versenyző lesz-e belőle, de azt már bizonyította, hogy gyors, képes tanulni – ami nagyon fontos -, kiváló visszajelzéseket ad, és a csapat tagjaként kíván dolgozni. Minden képessége megvan, de majd meglátjuk, hogy alakul az év, mi lesz belőle addigra” – mondta a 21 éves versenyzőről a Williams helyettes csapatfőnöke, Claire Williams.
“Én nagyon szorítok neki, mert nagyszerű srác, keményen dolgozott, türelmesen várt, emellett brit, nekem pedig nagyon tetszik a brit pilóta brit csapatnál koncepciója. Ami az idei szerepét illeti, fejlesztőpilótának szántuk, úgy, ahogy Valtterivel csináltuk, szépen lassan integráljuk a csapatba.”
“Nagyon sok versenyzőt megvizsgáltunk, mielőtt őt igazoltuk volna, Alex volt a legjobb. Jól beilleszkedett, tanul, megfordult már a kompozit-, a hidraulikai és az egyéb részlegeknél. A szimulátoron egyre gyorsabb, egyre jobban vezet, ami szintén fontos szempont. Nem lesz könnyű dolga idén, hiszen a nálunk végzett munka mellett a GP2-ben versenyez. Bizonyítania kell, hogy érdemes, hiszen óriási a verseny az F1-es ülésekért, de eddig mindent nagyon jól elvégzett, amit kértünk tőle.”
F1: Massáék utódját neveli a Williams 3


A Williams brazil versenyzője, Massa is igyekszik segíteni Lynnt.
“Követte a tesztet, én pedig beszéltem neki az autóról, hogyan vezessen, milyen a balansz, a motor, a gumik, meggyőződésem, hogy jól vezet majd” – mondta hétfőn. “Vasárnap nagyon szépen szerepelt a GP2-ben (Lynn nyerte a sprintversenyt – a szerk.). Az F1-es teszt mindig nagyon izgalmas egy fiatal pilóta számára, remélem, hogy élvezni fogja!”
“Örömmel segítek neki, ha tudok. Nincs ezzel gondom, szívesen segítek, ahogy Felipével (Nars, tavalyi tesztpilóta) és Susie-val (Wolff tesztpilóta) tette. Fontosnak tartom, hogy jól dolgozzon együtt a csapat. A Ferrarinál én olyan tapasztalt versenyzőktől tanulhattam, mint Michael (Schumacher) és Rubens (Barrichello). Talán már nem leszek itt sokáig, úgyhogy fontos ez a jövő szempontjából.”