A múlt hétvégi Spanyol Nagydíjon a Mercedes újabb kettős győzelmet aratott, de ezúttal  a szombati pole-siker után rajt-cél győzelmet Nico Rosberg ünnepelhetett. A német nagyon megkönnyebbült, hogy sikerült megvernie Lewis Hamiltont.


“Természetesen pozitív lökést jelent ez. Jobb, mint ha fordítva alakult volna! Nem könnyű, amikor Lewis zsinórban hozza a győzelmeket, de bízom a képességeimben, tudtam, hogy hamarosan nekem is összejön. Spanyolországban sikerült, minden összeállt, ami eddig nem, szóval fantasztikus hétvégém volt” – idézte az Autosport.
“A hozzáállásomon nem változtattam erre a futamra. Természetesen mindig módosítok egy kicsit igyekszem optimalizálni a megközelítésemet, de alapvetően mindent ugyanúgy csináltam” – utalt arra, hogy hibátlan hétvégéken ismételheti majd az eredményt.  
Bár a Ferrari a nagy fejlesztési csomagja ellenére sem került közelebb hozzájuk, a Mercedesnél Barcelona után sem dőlnek hátra, sőt:
“Mindig fenntartásokkal kezeljük az előnyt, gyorsan fordulhat a kocka, ha nem figyelünk eléggé. De az elmúlt hetekben is figyeltünk, nem foglalkoztunk semmi mással, csak a saját autónk fejlesztésével” – magyarázta a csapatfőnök Toto Wolff.
F1: Rosberg újra nyeregben 3


“Nagyon szép munkát végeztek a srácok a motor és a kasztni terén is, ha valaki csendben, higgadtan, módszeresen dolgozik, akkor jönni fog az eredmény. De épp ezért nem szabad elbízni magunkat, nem szabad azt hinni, hogy mindig így megy majd minden. Könnyen rosszul lehet járni, ahogy Malajziában is láttuk. Nincs csodaszer, nem az autó egyik eleme adja az előnyt, a részletek együtteséről van szó.”
A Ferrari idén általában, és most, Barcelonában is kiváló, gyors kerékcserékkel segítette a versenyzőit, ez is egy olyan részlet, amire odafigyelnek a Mercedesnél.
“Eddig az volt stratégiánk, hogy inkább benne hagytunk pár tizedet, hogy a kerekek biztosan a helyükre kerüljenek. De azt hiszem, kicsit gyorsulnunk kellene ezen a téren. Ahogy láthattuk, az ellenfelek sem alszanak” – nyilatkozta a csapat elnöke, Niki Lauda.