Lewis Hamilton február óta tárgyal a Mercedesszel a 2015-ön túli szerződéshosszabbításról, de a bejelentés valamiért nem jön. Felmerült, hogy az angol az idén komoly formajavulást produkált Ferrarira vár, ugyanis Maranellóban még nem aktiválták Kimi Räikkönen 2016-ra szóló opcióját.


Bár a Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene nem olyan rég már elhessegette ezeket a spekulációkat, Barcelonában kénytelen volt újra megtenni ezt. Egyértelműen válaszolt, amikor a kétszeres világbajnok esetleges leigazolásáról kérdezték:
“Lewist szerződtetni? Nem” – mondta a brit Sky Sportsnak. “Az autó fejlesztésére koncentrálunk és szeretnénk megtartani felállást, Kimi most jól teljesít. Pillanatnyilag senkivel sem tárgyalunk.” 
A Spanyol Nagydíjon a williamses Valtteri Bottas megint megvert egy ferrarist, ezúttal Räikkönent tartotta maga mögött. Ilyen produkciók mellett ő viszont a Ferrari jelöltjei között lehet.
F1: A Ferrari kizárta Hamilton szerződtetését 3


“Bottas jelenti a jövőt, mármint Bottas izgalmas pilóta, nagyon jól szerepel, ahogy sok más fiatal tehetség is” – mondta róla Arrivabene.
“De minden Kimi teljesítményén múlik. A cél az, hogy fenntartsuk a jó atmoszférát, ne okozzunk felesleges feszültségeket, persze a jó szereplés is kell, hiszen a konstruktőri bajnokságban mindkét pilótától kellenek a pontok” – zárta az olasz.