Lewis Hamilton igen erősen kezdte második címvédését, a Mercedesszel tavaly a újra a csúcsra jutó angol idén négy forduló után három győzelemmel és egy 2. hellyel 27 pontos előnnyel vezet a megroppanni látszó csapattársa, Nico Rosberg előtt az egyéni versenyben.
A hétvégén a Spanyol Nagydíjjal háromhetes szünetet követően folytatódik a bajnokság, de a favoritnak látszó Hamilton igyekszik leszögezni, hogy nem bízta el magát, nem birtokol pszichológiai előnyt.


“Én nem gondolok erre így. Mindenki a pszichológiai dolgokat emlegeti, de az egyetlen ilyen jellegű küzdelmemet önmagammal vívom. Én vagyok önmagam legnagyobb ellenfele, szóval egy láthatatlan riválist kell legyőznöm. A maximumot akarom nyújtani. Tudom, hogy képes vagyok erre, tudom, hogy meg tudom csinálni, és amikor nem sikerül, akkor az nagyon bosszant is” – idézte az Autosport.
“Ezen kívül viszont nem aggaszt semmi. Általában nem izgatnak az ilyesmik, ha valaki gyorsabb nálam, akkor azzal foglalkozom, hogyan lehetek még jobb. Nem gondolok arra, hogy most már enyém az előny, szóval elég csak azt tenni, amit eddig tettem.”
“De igen, azért kimondottan magabiztos vagyok az autó ismeretét tekintve, tudom, hogyan lehet bánni a gumikkal, a versenyrutinom is megvan, a tempóm is megvan, és mostanában az időmérőn is jobb vagyok.”
F1: Hamilton önmaga legnagyobb ellenfele 3


Hamilton tavaly a kvalifikációkon nem szerepelt jól, műszaki hibák és saját balfogásai miatt Rosberg sokkal eredményesebb volt az időmérőkön. A címvédő tudatosan gyúrt erre a területre.
“Igyekszem jobban vezetni, kevesebb hibát elkövetni, higgadtabban körözni. Fegyelmezettebben foglalkoztam a gyors körön elvégzendő kapcsolásokkal, minden ilyesmivel. A tempóm felől nincs kétségem, egyszerűen az adott körön nem jött ki mindig a maximum.”