Bár a 2015-ös Forma-1-es idény eddigi négy futamából hármat megnyert Lewis Hamilton a Mercedesszel, Malajziában a ferraris Sebastian Vettel is győzni tudott, Bahreinben pedig Kimi Räikkönen ért fel a 2. helyre, szétválasztva a két ezüst nyilat.
A Ferrari nagyot ugrott idénre, a Mercedes-csapat címzetes elnöke, Niki Lauda szerint a maranellóiak be is érték őket a motorteljesítmény tekintetében.


“A Ferrari szinte nullára csökkentette a tavalyi hátrányát. Szerintem vagy 45 lóerővel növelték a motor teljesítményét, én úgy becsülöm, hogy pillanatnyilag a Mercedesszel egy szinten lehetnek. Szóval a különbség most már a kasztnin múlik, é azon, mire képesek a pilóták.”
“Az idény még sehol sem tart, csak négy futamon vagyunk túl, végig szoros lesz a küzdelem. A Ferrari nagyon erős, ez nem is kérdés, versenycsapatként pedig sosem szabad elkövetnünk azt a hibát, hogy elhiggyük, beérhetetlenek vagyunk” – magyarázta a háromszoros világbajnok osztrák az európai szakasz kezdetét jelentő Spanyol Nagydíj előtt. 
“Világos, hogy a legközelebbi rivális pillanatnyilag a Ferrari, aztán a Williams, de ők számomra egy kicsit csalódást keltőek. Persze azt is tudom, hogy új fejlesztésekkel készülnek, szóval biztosan javulni fognak.”