A címvédő Lewis Hamilton idén a 2014-esnél is erősebb formában van, az angol pilóta három győzelemmel és egy 2. hellyel a tarsolyában négy forduló után máris 27 ponttal vezet legközelebbi riválisa, a csapattárs Nico Rosberg mellett. Hamilton maga is úgy érzi, hogy jó úton jár a harmadik világbajnoki cím felé.
Egyetért vele a Mercedes-csapat elnöke, Niki Lauda is, a versenyzőként szintén három Forma-1-es bajnoki címig jutó osztrák csakis dicsérni tudja az angolt, szerinte “földöntúli”, ahogy vezet:


“Előfordul, hogy egy pilótának olyan sorozata van, amelyben mindig minden tökéletesen alakul. Ugyanakkor látni kell, hogy egyáltalán nem hibázik, és jelenleg olyan köridőket fut, amilyeneket senki más a mezőnyben” – mondta Lauda az APA hírügynökségnek.
A versenyzőként háromszoros világbajnok szakember kitért rá, hogy legnagyobb riválisuk, a Ferrari motorerőben és az autó tervezésében is sokat fejlődött, s úgy véli, az elmúlt esztendőben megszokott “paradicsomi állapot”, amikor a Mercedes 19-ből 16 futamon diadalmaskodott, elmúlt.
Bizonyos szempontból logikus egyébként, hogy ezt mondják a Mercinél, legalábbis az egykori Benetton- és Renault-főnök, Flavio Briatorénak megvan erre a magyarázata: “A Mercedes nem szeretne túl fölényes erőt mutatni, különben szabályváltoztatás lesz belőle. Nem áll érdekükben, hogy túl könnyen nyerjenek.”