A tavaly nyári tulajdonoscsere után lejtőre került Caterham a Belga Nagydíjon Kobajasi Kamui helyére a háromszoros Le Mans-győztes André Lotterert ültette, akit később azonban nem sikerült visszacsábítani.


A 32 éves német sztárversenyző spái futama ugyan gyorsan véget ért, és a Caterham sem nyújtott épp ideális első Forma-1-es élményt, de Lotterer azt mondja, megfelelő ajánlat esetén azért újra próbát tenne a száguldó cirkusszal:
“Attól függ, melyik csapatról lenne szó. Mezőny végi alakulat esetén minden bizonnyal nemet mondanék, de ha versenyképes csapatról lenne szó, akkor lenne kedvem hozzá. De ahhoz valami igazán komoly ajánlat kellene, hogy teljesen elhagyjam az Audit” – nyilatkozta a Motorsport.comnak. 
“Tavaly folytathattam volna még a Caterhammel Monzában és Abu-Dzabiban is, de inkább hagytam, hogy egyszeri beugrás maradjon a Belga Nagydíj, mert tudtam, hogy szponzorok híján sehova nem vezetett volna az egész.”
F1: Még visszatérne a Le Mans-bajnok 3


A tartóssági világbajnokság (WEC) mellett Japán vezető formaautós szériájában, a Super Formulában is sikeres Lotterer azért összességében jó élményként tekint a caterhames kalandra is:
“A pályafutásom megfelelő szakaszában adódott a lehetőség. Úgy éreztem, készen állok rá, mert a karrieremet már kiépítettem, semmi nem múlott azon a futamon, egyszerűen az élvezetről szólt. Jól esett a média érdeklődése is, meglepett, hogy mennyire felkapták, hogy egy 32 éves Le Mans-győztes száll be az F1-be. Elismerést kaptam.”