A Sauber-csapat óriási bajba került a szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon, amikor a 2015-re korábban leszerződtetett, de Marcus Ericsson és Felipe Nasr kedvéért félreállított Giedo van der Garde bírósági úton akart érvényt szerezni a kontraktusának.
Melbourne-ben a pakliban volt a Sauber autóinak és felszerelésének lefoglalása, a csapatfőnök, Monisha Kaltenborn őrizetbe vétele is, de van der Garde végül nem akart így kiszúrni a csapattal, ezért ezeket nem erőltette, később pedig – állítólag 15 millió eurós (4,5 milliárd Ft) kártérítéssel – peren kívül megegyezett a hinwili alakulattal.
F1: Újabb bírósági balhé a Saubernél? 3


A Sauber azonban nem nyugodhatott meg, ugyanis Giedo van der Garde mellett Adrian Sutilnak is volt 2015-re szóló szerződése, és a szintén ejtett német ugyancsak igazságot keres. A finn Turun Sanomat híre szerint az azóta már a Williams tartalékosául szegődött Sutil is bíróság elé viszi az ügyet a jövő heti Spanyol Nagydíj előtt, ha addig nem endezi vele a dolgot a Sauber.
Sutil menedzsere, Manfred Zimmermann a van der Garde-ügy idején jelezte, hogy az ő esetük még a levegőben lóg, most hétfőn pedig GMM hírügynökségnek ugyanígy nyilatkozott: “Sajnos nincs változás. Továbbra is keressük a megoldást a Sauberrel.”