Ahogy a Vezess.hu is megírta, szombaton azonnali hatállyal lemondott Volkswagen-csoport felügyelőbizottságának elnöke, Ferdinand Piëch (és vele együtt a szintén fb-tag felesége, Ursula is).
A Volkswagen nekifuthat a Forma-1-nek? 2
Piëch önmagát buktatta meg, Winterkorn maradt


A 78 éves Piëch két hete indított támadást, el akarta távolítani a vezérigazgatói posztról Martin Winterkornt, azonban a hatalmi harcban végül ő esett el.
A történteknek a Forma-1 tekintetében is lehet jelentősége, ugyanis a Volkswagen-csoport az elmúlt években többször is vizsgálta az F1-be való beszállás lehetőségét, azonban míg Winterkornt motorsport-rajongóként ismerik, Piëch közismerten ki nem állhatja Bernie Ecclestone-t, ezért kizárt volt a száguldó cirkuszba való belépés.
Azt egyelőre nem tudni, hogy a VW-csoportnak van-e kidolgozott, gyorsan a megvalósítási szakaszba juttatható terve a Forma-1-es beszállásra, de az biztosnak tűnik, hogy a következő pár hónapban újra napirendre kerül a kérdés.
A VW-csoport jelenleg a WEC-ben van jelen hangsúlyosan az Audival és a Porschével, míg a rali-világbajnokságban a Volkswagen márkával arat sikereket. 
Az F1-es beszállást illetően a spekulációk az Audit, valamint a Red Bull Racing-csapat felvásárlását, vagy az azzal való partnerséget emlegetik.