F1: Nevetséges, ami a Renault-nál megy 2 Míg a Red Bull az idény elején keményen támadta a teljesen versenyképtelen Renault-t, a fiókcsapat Toro Rossónál mindenki igyekezett megőrizni a hidegvérét. Több műszaki hiba után a Bahreini Nagydíjon sem ért célba a csapat egyik autója sem, amin már a csapatfőnök Franz Tost is felhúzta magát.

A De Telegraaf újságírója a reptéren próbálta megszólaltatni Tostot, a csapatfőnök azonban egy sokatmondó “No comment”-tel zárta rövidre a beszélgetést.

“Franz nem elégedett. Mindannyian kissé kétségbeesettek, mert nem tudnak tenni semmit” – mondta Max Verstappen édesapja, Jos. “Csak annyit tehetünk, hogy várunk, és jobb napokban reménykedünk.”

“Tudom, hogy a Renault mindent megtesz a problémái megoldásáért, de ez nem lehetséges három hét alatt. A Forma-1-ben mindig vannak csúcsok és mélypontok, ami azt illeti, most elég mélyen vagyunk.”

A műszaki hibák nem kímélik Max Verstappent sem, a tini az idei négy versenyből hármat műszaki hiba miatt nem tudott befejezni. “Talán ez is rekord” – mosolygott Verstappen kínjában. “Ez egy kissé nevetséges, aggódom a jövő miatt.”

“Próbálok pozitív maradni, de már ököllel verem az asztalt. Így nem mehet tovább, de tudom, hogy ezzel ők is tisztában vannak.”

A Renault-főnök Cyril Abiteboul megígérte, hogy a Spanyol Nagydíjig hátralévő három hétben a gyártó több átfogó javítást is végrehajt a motorján.