F1: A tűzijátékot majmolta Ricciardo motorja 2 Daniel Ricciardo a hatodik helyen ért célba a Red Bull-lal Bahreinben, de a csapat nem lehet boldog. Egyébként sem valószínű, hogy a négyszeres bajnok csapat pezsgőt bontana egy hatodik hely tiszteletére, Ricciardo motorja ráadásul az utolsó métereken látványosan megadta magát.

A motorból kijövő füstöt elnézve nem valószínű, hogy menthető, vagyis Ricciardo a negyedik versenyen elfogyasztotta a harmadik motorját. Még ha fel is emelik a motorkeretet ötre, a Red Bull és a Renault akkor is bajban lesz.

“Úgy néz ki, hogy a motor megirigyelte a tűzijátékot, és csatlakozott a mókához” – viccelődött kínjában Christian Horner csapatfőnök. “Három motor négy versenyen, máris a határon vagyunk.”

“Jó sok volt a füst, nem nézett ki valami jól” – fogalmazott Ricciardo. “Az utolsó kanyarból kijövet valójában csak a füstöt láttam a tükörben, még szerencse, hogy közel volt a cél.”

“Ami az eredményt illeti, szerintem a maximumot értem el, több nem volt a versenyben. Nem volt különösebben izgalmas ez a hatodik hely, de ennél többet nem tehetek.”

Pontokat hozott a Red Bullnak Danyiil Kvjat is, a kilencedik helyen ért be az orosz, pedig csak a 17. helyről indult. “Kvjat nagyon szépen felzárkózott, jó versenye volt” – dicsérte pilótáját Horner. Az orosz sem volt elégedetlen.

“Ilyen hátulról indulva mindig nehéz jó eredményt elérni, de a mai pontok mosolyt csaltak az arcomra” – így Kvjat. “A megbízhatóság ezúttal jó volt, az idén másodszor értem célba. Ez jó, mert most jó sok dolgot nézhetünk át.”