F1: Ricciardo rakétaként lőne ki a rajtnál 2 Daniel Ricciardónak a Mercedesek, Ferrarik és Williamsek ellen nem sok esélye volt a bahreini időmérőn, az ausztrál így a hetedik helyről rajtolhat a futamon. “Kockáztattunk a Q2-ben azzal, hogy csak egy szett gumit használtunk el, kettőt eltéve a Q3-ra” – mondta Ricciardo.

“Végül ennek nem sok értelme volt, a második próbálkozásomra alig tudtam javítani, már az első kör is elég jó volt. A lehető legjobb eredményt értük ma el.”

“Érdekes lehet a holnapi verseny, amint lemegy a nap, sokkal jobbak lehetünk. A rajtokat sokat gyakoroltuk a héten, és még holnap is teszünk néhány próbát.”

“De igazából nem a gyakorláson múlik, már tudom, mi történt a múlt héten. Az a lényeg, hogy kicsit tudatosabban csináljam a rajtprocedúrát. Rakétaként akarok rajtolni holnap!”

Ricciardóval ellentétben Danyiil Kvjat már a Q1-ből sem jutott túl, az orosznak műszaki hibája volt. “Még nem tudom, pontosan mi volt a baj” – így Kvjat, a csapat azonban a hengerfejre gyanakszik.

“Rengeteg a problémánk, de én is tudom ennél jobban csinálni a dolgokat. Fontos, hogy a csapat és a pilóta is fokozza a tempót.”