F1: Massa soha nem volt még ilyen jó 2 Felipe Massa 2008-ban kis híján világbajnok lett, két kanyaron múlt, hogy nem ő, hanem Lewis Hamilton szerezte meg a címet. A következő öt szezonban Massa csak árnyéka volt önmagának a Ferrarinál, ahol éppen mostani dicsérőjével, Rob Smedleyvel dolgozott együtt.

A Williamshez igazolása óta Massa valósággal kivirult, de különösen az idén nyújt jó teljesítményt. Massa összességében fantasztikusnak értékelte a Kínai Nagydíjat, az ötödik hellyel a maximumot hozta, az időmérőn pedig saját bevallása szerint “tökéletes kört” rakott össze.

“Egyetértek, szerintem is nagyon jó hétvégéje volt, cseppet sem túlzott” – mondta Smedley. “Hosszú évek óta dolgozom együtt vele, jó látni, hogy folyamatosan fejlődik. Több mint tízéves tapasztalat mellett elismerésre méltó, ha valaki egyre jobb és jobb tud lenni.”

“Felipe nagyon kiegyensúlyozott lett fejben, de ami különösen látványos, az a technikai előrelépése. Nagyon-nagyon meggyőző, ahogyan kezeli a gumikat. Mindig tudja, mit kell tennie velük.”

“Tudja, hogyan kell a legtöbbet kihozni belőlük az időmérőn, és tudja, hogyan tartsa őket életben a versenyen a lehető legtovább. A legjobb Felipe Massát láthatjuk az idén, ennél 2008-ban sem járt előrébb.”