F1: Verstappen egy kicsit Senna, egy kicsit Schumacher 2 Kínában valószínűleg végleg elcsendesedtek Max Verstappen kritikusai: a holland ugyan egy késői motorhiba miatt végül nem ért célba, a versenyen több látványos és bátor előzést is bemutatott, a nap embere volt. Verstappen a nyolcadik helyről esett ki, az idén másodszor kellett műszaki hiba miatt kiállnia.

“Egy új megasztár születését láthatjuk. Micsoda magabiztossággal vezeti az autót” – lelkendezett Martin Brundle, a Sky kommentátora.

“Verstappen húszéves kora előtt világbajnok csapatnál lesz. Én úgy látom, olyan erényeket csillogtat, mint Senna vagy Schumacher.”

“Még nagyon fiatal, de hideg, tapasztalt fejjel vezet. Rendkívül nyugodt. Természetesen követ majd el hibákat, de megvan a sebessége, és egyáltalán nem tűnik tapasztalatlannak.”

Verstappen 17 évesen, 5 hónaposan és 13 naposan lett az F1 legfiatalabb pilótája, legfiatalabb pontszerzőként 17 éves 5 hónapos és 27 napos volt. Még bőven ideje Sebastian Vettel rekordjainak megdöntésére, aki 21 évesen és 2 hónaposan lett legfiatalabb pole-os és futamgyőztes, első vb-címét pedig 23 évesen és 4 hónaposan szerezte.