A Force India komoly lépéshátránnyal vágott neki a 2015-ös Forma-1-es idénynek, a pénzügyi nehézségek, a Brackley-ből Kölnbe áthelyezett szélcsatornás munka, a csak az utolsó tesztre megérkező autó összességében garantálta, hogy a csapat ne legyen versenyképes.
Korábban úgy hírlett, hogy a VJM08-asból már a május végi Monacói Nagydíjra elkészítenek egy javított, B verziót, de most kiderült, hogy egészen június végéig kell majd várni erre, addig kell kitartani, a felszínen maradni.


“Sajnos a szélcsatornás költözés egy kis visszalépést jelentett, és úgy gondolom, hogy az idény közepéig nem is kerül közelebb az élmezőnyhöz a csapat” – nyilatkozta a helyettes csapatfőnök, Bob Fernley. 
“A fejlesztés jól halad, de az eredményeket valószínűleg csak Ausztriában látjuk majd. Igazi B-autó jön, komoly fejlesztési csomag érkezik majd. Úgy voltunk vele, hogy addig valahogy kihúzzuk, és akkor jön jön majd a frissítés. Azt nem állítom, hogy az élmezőnybe kerülünk vele, de remélhetőleg a visszatérhetünk a minket megillető helyre, a mezőny sűrűjébe.”
“Az Osztrák Nagydíj ideális lesz, mert utána (június 23-24-én) lesz a teszt, lehetőségünk lesz tovább csiszolgatni az autót. Logikusabb ez, mint kapkodni, hogy Monacóra kész legyen, de aztán semmi hasznát ne vegyük. Utána pedig Montreal jön, szóval ésszerűbb egy kicsit tovább nyelni, hogy aztán sikeresebb legyen a program.”