Köztudott, hogy Lewis Hamilton keményen dolgozik azon, hogy “egyszerű” Forma-1-es világbajnokból globális szupersztárrá fejlődjön, de ez már tényleg sok egy kicsit…
A kétszeres világbajnok február óta tárgyal a Mercedesszel újabb, 2016-18-ra szóló szerződéséről, az elmúlt napokban pedig arról érkeztek hírek, hogy sikerült is megegyezni, napokon belül bejelentik a hosszabbítást.


“Szerintem a héten meglesz, semmi akadálya. 99,6 %-ban kész, a tárgyalásokkal már végeztünk, csak a jogi részletek vannak hátra” – mondta Szepangban.
A német Motorsport und Auto, valamint az F1 gazdasági ügyeivel foglalkozó szakíró Christian Silk is arról tudósított kedd este, hogy Hamilton a nagyjából évi 40 millió dolláros fizetés mellett egészen hihetetlen feltételeket is kialkudott a Mercedesnél.
Úgy tudni, hogy a csapat az új szerződés időtartamára felveszi a versenyző nevét, Mercedes AMG Hamiltonként indulnak majd 2016-tól, emellett a német autógyártó házi tuningcége, az AMG modelljeiből minden egyes kiadásból készül majd Hamilton-változat, amelyek tervezésébe “besegít” majd a címvédő, igyekszik majd a hip-hopos, “urban” stílust hozzáadni.
Hamilton nem is olyan rég  nyilatkozta, hogy szeretne az autó- és divattervezéssel is foglalkozni, úgy tűnik, nem a levegőbe beszélt.