A vasárnapi Maláj Nagydíjon Sebastian Vettel a Ferrariban ülve megverte a Melbourne után érinthetetlennek tartott Mercedeseket, megszerezte első futamgyőzelmét a vörös autóval. A négyszeres bajnok német a 2013-as Brazil Nagydíj óta nem nyert futamot – ez lett számára a 40. -, míg a Ferrari 22 hónapja várt a sikerre, utoljára a 2013-as Spanyol Nagydíjon győztek Fernando Alonsóval.
A tavaly novemberben érkezett új csapatfőnök, a Ferrarit új, pozitív hangulatú sikerkorszakba vezetni készülő Maurizio Arrivabene nem is tekint hátrafelé, Vettelben látja a jövőt. 
“Az tény, hogy Sebastian négy világbajnoki címet nyert, Fernando pedig kettőt. És ha egyesek azt is mondják, hogy Sebastian mindig a legjobb autóban ült, akkor is ő érte el ezeket a nagyszerű eredményeket. Michael Schumacherre emlékeztet” – mondta a csapatfőnök, Maurizio Arrivabene a verseny után.
F1: Vettel Schumacher nyomdokaiban 3
“Gyerekként Michael Schumacher volt a bálványom, mindannyiunk bálványa” – mondta Vettel a szepangi győzelem után. “A gokartos gyerekekre gondolok – mindannyian felnéztünk rá, és amikor évente egyszer eljött közénk a pályára, körülnézet, kezet ráztunk, akkor egy évre boldoggá is tett minket. Szóval azt hiszem, ma végre? De nem, talán még nem is tudom felfogni, mennyire különleges ez (a győzelem). Nagyon-nagyon megható.”
F1: Vettel Schumacher nyomdokaiban 4
A Ferrarihoz 19 évvel ezelőtt, már kétszeres bajnokként szerződött Schumachernek a hetedik versenyig tartott, hogy győzelmet szerezzen a maranellói csapatnak. Ebben ugyan megelőzte Vettel, de a vörös autóval megszerzett 72 futamgyőzelem még messze van.
“Azt hiszem, neki 96-ban nem volt olyan jó autója, mint nekünk most, de ha csak a közelébe is kerülhetünk majd – és itt az egész csapatra, és mindkét pilótára gondolok – az ő ferraris sikereinek, akkor nagyon-nagyon jó helyzetben leszünk. Szóval nagy-nagy lábnyomok vannak előttünk, ugyanakkor a cél nem az, hogy azokba lépjünk, hanem ha lehet, újabbakat hagyjunk.”
F1: Vettel Schumacher nyomdokaiban 5