F1: Räikkönen nyűgös a pocsék hétvége miatt 2 Nem elég, hogy a Ferrari egy helyezkedési hibával elrontotta Kimi Räikkönen időmérőjét, a finnel pontosan az történt a rajt után a darálóban, amitől előre tartott. Egy koccanás miatt a második kör elején defektet kapott, visszaesett az utolsó helyre, de innen szívós munkával egészen a negyedik helyig lépett előre.

Ebben a harmadik körben beküldött safety car is segített neki, a hátránya nagy részét le tudta dolgozni. Mivel a másik Ferrarival Sebastian Vettel megnyerte a futamot, Räikkönen jogosan érezheti, hogy bőven hagyott pontokat a versenyben.

“Kifejezetten pocsék hétvége volt, több dolog is balul sült el” – morgolódott a finn. “A defekt miatt a padlólemezem is megsérült, erre is tekintettel a maximumot hoztuk ki a lehetőségeinkből.”

Ezzel egyetért Maurizio Arrivabene csapatfőnök is, aki Räikkönent is dicsérte Vettel magasztalása mellett. “Sebastian ma tényleg fantasztikus volt, de hozzá hasonlóan Kimi is remek munkát végzett, különösen azt figyelembe véve, honnan jött vissza. Egyszerűen tökéletesen vezetett” – dicsérte pilótáját a főnök.

Räikkönent a csapat sikere azért vigasztalta egy kicsit. “A mai nagyszerű eredmény a csapat, és persze Sebastian számára. Belegondolva, hogy tavaly hol álltunk, egészen elképesztő munkát végeztünk. Amire eddig gondolni sem mertünk, arra mostantól talán merünk.”

“A hőség valószínűleg segített nekünk, de tényleg egyre erősebbek vagyunk.”