A Maláj Nagydíj utolsó, szombati szabadedzésén folytatódott a Mercedes-uralom, de ezúttal a két ezüst nyíl foglalta el az első két helyet. Lewis Hamilton és Nico Rosberg is 1:40 alá ment, de az utóbbi volt a gyorsabb.


Mögöttük a pénteken is a legközelebbi üldözőnek számító Kimi Räikkönen zárt, közvetlenül mögötte pedig csapattársa, Sebastian Vettel. A táblázatból nem látszik, de Räikkönennek nem volt sima edzése, az elején összeszedett egy defektet, amely után jó ideig vizsgálták-szerelték a Ferrari felfüggesztését a garázsban.
A vörösök után szintén párban a két Williams-versenyző következett, egyértelműen egy kis lépéssel lemaradva, a harmadik erőként.
A Red Bull kis híján behúzta a top10 maradék helyeit, Daniel Ricciardo valamint a két Toro Rosso-újonc sorakozott, csak Danyiil Kvjat 13. pozíciója “rontotta el a képet”, így a mezőny első felét a sauberes Marcu Sericsson zárta.
A McLarennél igen sokáig dolgoztak Jenson Button autóján, a motorcsere miatt lépéshátrányban is volt: ő a 18., Fernando Alonso viszont jelentős előnnyel a 15. időt hozta.
A Maláj Nagydíj időmérője magyar idő szerint 10 órakor kezdődik – az előrejelzések szerint az edzés forrósága után a kvalifikáción felhőszakadás nehezítheti a dolgokat. 
Maláj Nagydíj, 3. szabadedzés, 2015.03.28.