A Melbourne-ben csúnyán leszerepelt Red Bullnál a Maláj Nagydíj szabadedzésein is akadtak műszaki gondok, de az RB11-es így is versenyképesebbnek látszott. Danyiil Kvjat a 4. idővel zárt a délutáni gyakorláson, Daniel Ricciardo pedig a technikai problémákkal együtt is hozott egy 10. időt. 


Az ausztrál versenyző az edzések után elárulta, hogy a javulás gyakorlatilag a visszalépésnek köszönhető, ejtették a Renault erőforrását vezethetetlenné tevő melbourne-i fejlesztéseket: 
“Úgy gondolom, hogy Melbourne-ben megpróbálkoztunk valami újjal, hogy előrébb lépjünk a tesztek után, most pedig gyakorlatilag visszatértünk ahhoz, amit a teszteken használtunk. Ahelyett, hogy újabb előrelépést hajszolnánk a hétvégén, inkább visszatértünk ahhoz, amitől legalább vezethető az autó.”
“Vannak egyértelmű pozitívumok: délelőtt a Melbourne-ben tapasztalt vezethetőségi nehézségek nagy része máris nem volt meg, szóval ami akkor a legnagyobb gondokat okozta, elmúlt.”
“Délelőtt sikerült dolgoznunk néhány beállításon, délután viszont akadt pár probléma, amik miatt nem vezethettem sokat, de az biztos, még abból a pár körből is látszik, hogy a motor tekintetében pozitív fejlemények vannak.”
F1: Visszalépéssel javult a Red Bull 3


Ricciardo úgy véli, hogy az saját bajai ellenére Kvjat bizonyította, hogy nem rossz az autó:
“Én gyakorlatilag csak öt hengerrel mentem először. Az edzés legvégén még ki tudtam menni újra, és az első kemény gumis körömön, az egyetlen érdemi mért körömön minden jó ment. Kellene még pár kör, de ahogy Dani megmutatta, ha az autó rendben van, akkor egyáltalán nem rossz.”
“Azt hiszem, az ideje valós volt. Úgy emlékszem, hogy a második szektorban nagyon jó volt, ott, ahol a gyors részeken tényleg számít az autó. A gyors kanyarokban aerodinamikailag jó az autó, egyértelműen pozitív jeleket látunk.”
Az orosz ifjonc is hasonlóan beszélt: “Az eredménytábla jól mutat, bár péntekenként és nem szoktam vele foglalkozni túlságosan. A megfelelő időben szeretnék jó eredményt látni. De érzésre, és ez a fő, az autó tényleg, egyértelműen jónak tűnik.”