Míg Nico Rosberg az élen zárta Forma-1-es Maláj Nagydíj első szabadedzését, a címvédő Lewis Hamilton mindössze négy kör után motorhibával félreállt, mért kör nélkül.
Rosberg idejét – ami fél másodperccel volt jobb a tavalyi első edzés csúcsánál – legjobban a Ferrari, pontosabban Kimi Räikkönen közelítette meg (+ 0,373), míg a 3. helyen, de már nagyobb lemaradással csapattársa, Sebastian Vettel következett – igaz, a németnél műszaki gondok voltak az elején, később indult be.
Úgy tűnik, hogy a Renault talált valamit, ugyanis mind a négy Red Bull-autó befért a top10-be. A leggyorsabb a Melbourne-ben is remeklő Toro Rosso-újonc, Carlos Sainz volt.
F1: Rosberg az élen, Hamilton lerobbant 3


Hátrébb több bemutatkozás is történt: a Sauber tartalékosa, a Ferrari-nevelésű Raffaele Marciello részt vett első Forma-1-es edzésén, mögötte pedig a második mclarenes korszakát kezdő Fernando Alonso zárt az MP4-30-assal, a Force Indiák előtt.
Szintén debütált a Manor Marussia, a melbourne-i kimaradás után Szepangban Will Stevens és Roberto Merhi is pályára lépett a felfrissített tavalyi autóval. A tempó egyelőre nagyon gyenge, de ne feledjük, hogy a legelső körökről volt szó.
Maláj Nagydíj, 1. szabadedzés, Szepang, 2015.03.27.