Adrian Sutil még 2007-ben mutatkozott be a Forma-1-ben a Spyker versenyzőjeként, majd 2011 végéig a később Force Indiává alakult silverstone-i csapatnál is maradt. A sanghaji dulakodási ügye miatt 2012-ben kimaradt, de 2013-ban a Force Indiától visszatérési lehetőséget kapott, 2014-ben pedig a Saubernél talált helyet, ahonnan viszont az idei évre megkötött szerződése ellenére is ejtették.
Sutil – Giedo van der Gardével ellentétben – a színfalak mögött pereskedett a Sauberrel, és nagyon úgy tűnik, hogy az ügye le is zárult, ugyanis új Forma-1-es szerződést kötött. A Valtteri Bottas sérülése miatt minden bizonnyal komoly ijedséget átélő Williamsnél kapott helyet a német veterán.


A Williams csütörtökön jelentette be a szerződtetést.
“Örömmel üdvözlöm Adriant az istállónkban a 2015-ös idényre” – mondta az alapító-főnök, Sir Frank Williams. “Adrian 128 futammal a háta mögött igen komoly versenytapasztalattal érkezik hozzánk. Mivel a 2014-es szezonban is versenyzett, kiváló tudással rendelkezik az újgenerációs autókról, a hibrid erőforrásról, ami felbecsülhetetlen érték, ha valakinek hirtelen be kell ülnie egy 2015-ös autóba.” 
“A konstruktőri bajnokság élmezőnyében komoly harc lesz idén, ezért olyan pilótát választottunk, aki megbízhatóan vezetheti majd az FW37-est, hatékonyan segítheti az idényünket, ha úgy alakul.”
A 32 éves német így nyilatkozott: “Büszke vagyok, hogy egy ilyen nagy hírnevű Forma-1-es csapathoz csatlakozhatok. A Sir Frnakkel és csapatával végzendő munka igen sokat jelent számomra. Szeretnék mindenkinek köszönetet mondani, amiért hisznek a képességeimben, és lehetőséget adtak rá, hogy egy ilyen versenyképes csapatnál dolgozhassak!”