F1: A Williams nem nyafog, ha valaki gyorsabb 2 A Mercedes fölényes melbourne-i győzelmét követően a Red Bull állt elő azzal a javaslattal, hogy ki kellene egyenlíteni az esélyeket az F1-ben, mert a Mercedes nagy fölénye árt a sportnak. Rob Smedley szerint ugyanakkor pontosan arról szól a Forma-1, amit a Mercedesnek sikerült megvalósítania.

“Nem hinném, hogy ez rosszat tenne a sportnak” – mondta Smedley. “A Forma-1 lényege, hogy minden szinten a legjobb legyen valaki, és most minden tekintetben a Mercedes a mérce. Egészen elképesztő munkát végeztek, megemelem a kalapom a teljesítményük előtt.”

“Nem fogok magamban ücsörögni, és amiatt nyafogni, hogy gyorsabbak nálunk. Már voltam olyan helyzetben, amikor a mi csapatunk dominált (Smedley több évet húzott le a Ferrarinál – a szerző), most egy másik csapat dominál. Ha valaki elég keményen dolgozik, annak előbb-utóbb meglesz a jutalma.”

Smedley bízik benne, hogy a Williams a fejlesztési versenyben is méltó riválisa lesz a többi csapatnak. “Én úgy látom, hogy a Williamsnél óriásit változott a mentalitás az elmúlt egy évben. Már elhiszi a csapat, hogy képes a többieknél is jobb munkát végezni a fejlesztésekkel.”

“A szélcsatorna fantasztikus munkát végez, az ott dolgozó srácoknak köszönhetően sokat nőtt az autó teljesítménye. Biztonságos, megbízható és jó egyensúlyú autónk van, a jó alapoknak köszönhetően a fejlesztésekben sem fogunk lemaradni.”

Felipe Massa csak annyit kér a csapattól, hogy kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtson, a bokszban és a pályán egyaránt. Massa a harmadik helyet ugyan a bokszkiállásoknál veszítette el Ausztráliában, de csak amiatt, mert beragadt Daniel Ricciardo mögé. A kerékcsere hat tizeddel gyorsabb volt, mint Sebastian Vettelé a Ferrarinál, ami azt jelzi, hogy megérte egy egész napot gyakorolni a teszteken.

“A srácok remek munkát végeztek, de ez csak egy kerékcsere volt” – fogalmazott a brazil. “Kiegyensúlyozottnak kell lennünk, ez számít ugyanis igazán a bajnokságban. Dolgozunk ezen.”