A Lotus komoly felhördülést generált, amikor néhány hete bejelentette, hogy a bármilyen értékelhető formaautós eredmények nélküli spanyol pilótanőt, Carmen Jordát szerződtette fejlesztőként.
Az enstone-i csapat nem állt le, most egy újabb hasonló igazolással tettek rá még egy lapáttal. Szintén fejlesztő lett a hongkongi Adderly Fong, aki korábban sem az Auto GP-ben, sem a GP3-ban nem mutatott semmi érdekeset. A 25 éves pilótának pénze viszont lehet, ugyanis a tavalyi szezonzárón a Saubernél is beugorhatott az első szabadedzésen.
Fong Jordához hasonlóan elsősorban a szimulátoron dolgozik majd, esetleg később tesztelheti az E23-ast, de már a Forma-1-es versenyzői lehetőségről beszél.
“Nagy lehetőség ez a versenyzői karrierem építése tekintetében. Megtanulhatom, hogyan működik egy Forma-1-es csapat a versenyhétvégéken, ezek a tapasztalatok pedig megalapozhatják a F1-es versenyzői fejlődésemet. Örülök, bár nem akarok elszállni, ezek csak az első lépések. Szeretnék én lenni az első kínai pilóta, aki Forma-1-es nagydíjon indul, amivel Kínában és Hongkongban népszerűsíteni is lehetne a sportágat. Hatalmas lehetőséget jelent a lotusos jelenlétem, alig várom, hogy munkába állhassak!” – nyilatkozta.