Alonso: Készen állok a versenyzésre! 2 Az ezzel kapcsolatos végső döntést az FIA orvosi stábja hozza meg csütörtökön, Alonso azonban úgy érzi, százszázalékos állapotban van.

“Keményen edzettem az elmúlt napokban, jól érzem magam, és készen állok erre a hétvégére” – mondta Alonso. “A hőség mindig nagyon megnehezíti a pilóták dolgát Malajziában, de az edzéseken erre is odafigyeltem. Minden várható időjárási körülményre teljesen felkészültem.”

“Nehéz hétvége előtt állunk, de alig várom, hogy élesben is kipróbáljam az MP4-30-ast, és hogy visszatérjek a pályára.”

“Az ausztráliai hétvégét végig figyelemmel követtem, a megérkezésük pillanatától kapcsolatban voltam a csapattal. Világos, hogy sok munka áll előttünk, de Jenson eredménye megbízhatósági és adatgyűjtési szempontból is ígéretes volt, ezek nagyon fontos dolgok számunkra.”

“Korábban háromszor nyertem Malajziában, 2007-ben a McLarennel is. Noha egyelőre messze vagyunk az élmezőnytől, a McLaren-Hondánál mindenki azon dolgozik, hogy versenyről versenyre jobb eredményt érjünk el. Rengeteg potenciál van az autóban, keményen fogunk dolgozni, hogy az eredmények is jöjjenek.”

A McLarennél egyébként tisztában vannak azzal, mekkora érdeklődés övezi majd a visszatérő spanyolt, a Maláj Nagydíj előtt a csapat közleményben arra szólította a média képviselőit, hogy Alonsót csak és kizárólag a csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatón kérdezzék a tesztbalesetről, a hétvége további napjain már csak a versenyzést illető kérdésekre fognak válaszolni.