A szezonnyitó Ausztrál Nagydíjon csak az egyik Williams indulhatott, mivel a csapat fiatal finn sztárja, Valtteri Bottas még az időmérőn hátsérülést szenvedett
A tavaly jó néhányszor dobogóra álló pilótánál deréktájon mozdult el el egy csigolya, pontosabban a csigolyák közötti ízület, és bár szeretett volna részt venni a versenyen, az FIA orvosai szerint nem volt megfelelő állapotban.


Bottas a finn Turun Sanomat értesülése szerint a héten már Indonéziában igyekszik gyógyulni, a korábban a McLarennél dolgozó honfitársa, a sportedző Antti Vierula és egy gyógytornász segítségével. 
“Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy Valtteri újra versenyképes állapotba kerüljön” – szögezte le a Williams szóvivője.
A finn lap ezzel együtt hozzáteszi, hogy hosszabb távon valószínűleg csak a műtét segíthet Bottason – Kimi Räikkönen is csak így tudta maga mögött hagyni a még Forma-1-es újoncként szerzett, de 2013 őszén kiújult gerincsérülését.
Ami Bottas esetleges szepangi helyettesítését illeti, a Williams egyelőre nem mondott semmi biztosat, de Susie Wolff bevetése egyáltalán nem garantált, mind a technikai főnök Pat Smonds, mind a alakulatot de facto irányító helyettes csapatfőnök, Claire Williams sietett leszögezni, hogy a nő pilóta csakis “tesztpilóta” és nem “tartalékos”.