A Saubernél a Giedo van der Gardével folytatott jogi csatározás miatt pénteken még azt sem tudhatták, hogy lesz-e mivel pályára lépni, vagy a rendőrség viszi az autóikat, ehhez képest a 2014-ben nullázó svájci csapat vasárnap az Ausztrál Nagydíjon kettős pontszerzésnek örülhetett.


A tavaly a Caterhamnél bemutatkozott Marcus Ericsson a 8. helyet hozta, de a tavalyig a GP2-ben versenyző és a Williamsnél tesztelő újonc, Felipe Nasr ennél is nagyobbat villantott, élete első Forma-1-es futamán az 5. lett.
Nasr ezzel felülmúlta a Sauber eddigi debütálási rekordját, ugyanis 2001-ben egy bizonyos Kimi Räikkönen “csak” a 6. helyen ért be bemutatkozó versenyén a hinwiliek autójában.
A brazil ifjonc természetesen nagyon örült: “Úgy gondolom, hogy nagyszerű autót kaptam kézhez. Lenyűgözött a tempónk, képes voltam a Red Bullt magam mögött tartani. A rajt jól sikerült, a bokszkiállás is, és az utolsó, közepes keverékes etapomon is kiszámíthatók voltak a gumik. Nehéz volt a futam, de ez igaz az egész hétvégénkre. Nem is számítottam ilyen eredményre az első nagydíjamon, méghozzá ilyen körülmények mellett. Nagyon nehéz volt észnél maradni, koncentrálni”
F1: Az újonc, aki túltett Räikkönenen 3


“Nehéz volt összpontosítani, amikor végre autóba ülhettem. Nem jött jól, hogy ki kellett hagyni az első edzést, hatalmas megkönnyebbülés, hogy a futamra sikerült mindent összerakni. A pályafutásom legnehezebb versenyhétvégéje volt, de sikerült higgadtnak maradni, hogy az autóban csak a teljesítményre koncentráljak. Bizonyítottuk, hogy én és a csapat is készen áll a munkára.”
A Sauber főnöknője, Monisha Kaltenborn is megkönnyebbülést emlegetett:
“Nagyon megkönnyebbültem. Nagyszerű eredményt ért el a csapat, bizonyítottuk, hogy mennyire kemény, összeszedett munkával készítettük fel az autót. A hétvégén a csapat és a pilóták is nagyon összpontosítottak, nem hagyták, hogy bármi megzavarjon minket. Az eredmény az egész csapatot dicséri. Nagyon bízom benne, hogy mostantól már a versenyzés kapcsán lesz rólunk szó és nem más miatt!”
F1: Az újonc, aki túltett Räikkönenen 4


“Felipe mindent a legjobbkor és a legjobban csinált, nagyszerűen vitte végig a versenyt. Fantasztikusan szerepelt!”
A Sauber 14 pontjával a konstruktőri bajnokság 3. helyére ugrott, persze nagyon valószínű, hogy ezt nem fogják megőrizni, ha a Williams, a Ferrari és a Red Bull is két autóval ér célba.