A Saubernél a Giedo van der Gardével folytatott jogi csatározás miatt pénteken még azt sem tudhatták, hogy lesz-e mivel pályára lépni, vagy a rendőrség viszi az autóikat, ehhez képest a 2014-ben nullázó svájci csapat vasárnap az Ausztrál Nagydíjon kettős pontszerzésnek örülhetett.


A tavaly a Caterhamnél bemutatkozott Marcus Ericsson a 8. helyet hozta, de a tavalyig a GP2-ben versenyző és a Williamsnél tesztelő újonc, Felipe Nasr ennél is nagyobbat villantott, élete első Forma-1-es futamán az 5. lett.
Nasr ezzel felülmúlta a Sauber eddigi debütálási rekordját, ugyanis 2001-ben egy bizonyos Kimi Räikkönen “csak” a 6. helyen ért be bemutatkozó versenyén a hinwiliek autójában.
A brazil ifjonc természetesen nagyon örült: “Úgy gondolom, hogy nagyszerű autót kaptam kézhez. Lenyűgözött a tempónk, képes voltam a Red Bullt magam mögött tartani. A rajt jól sikerült, a bokszkiállás is, és az utolsó, közepes keverékes etapomon is kiszámíthatók voltak a gumik. Nehéz volt a futam, de ez igaz az egész hétvégénkre. Nem is számítottam ilyen eredményre az első nagydíjamon, méghozzá ilyen körülmények mellett. Nagyon nehéz volt észnél maradni, koncentrálni”


“Nehéz volt összpontosítani, amikor végre autóba ülhettem. Nem jött jól, hogy ki kellett hagyni az első edzést, hatalmas megkönnyebbülés, hogy a futamra sikerült mindent összerakni. A pályafutásom legnehezebb versenyhétvégéje volt, de sikerült higgadtnak maradni, hogy az autóban csak a teljesítményre koncentráljak. Bizonyítottuk, hogy én és a csapat is készen áll a munkára.”
A Sauber főnöknője, Monisha Kaltenborn is megkönnyebbülést emlegetett:
“Nagyon megkönnyebbültem. Nagyszerű eredményt ért el a csapat, bizonyítottuk, hogy mennyire kemény, összeszedett munkával készítettük fel az autót. A hétvégén a csapat és a pilóták is nagyon összpontosítottak, nem hagyták, hogy bármi megzavarjon minket. Az eredmény az egész csapatot dicséri. Nagyon bízom benne, hogy mostantól már a versenyzés kapcsán lesz rólunk szó és nem más miatt!”


“Felipe mindent a legjobbkor és a legjobban csinált, nagyszerűen vitte végig a versenyt. Fantasztikusan szerepelt!”
A Sauber 14 pontjával a konstruktőri bajnokság 3. helyére ugrott, persze nagyon valószínű, hogy ezt nem fogják megőrizni, ha a Williams, a Ferrari és a Red Bull is két autóval ér célba.