Valtteri Bottas erős hátfájdalmakra panaszkodott az Ausztrál Nagydíj időmérő edzésén, elképzelhető, hogy a finnek ki kell hagynia a vasárnapi versenyt. Bottas a hatodik helyen zárta az időmérőt, de jobb eredményt is elérhetett volna, ha a célegyenesre fordulva nem áll keresztbe a pályán.


Bottast jelenleg az orvosi központban kezelik az FIA orvosai. “Valtteri hátfájdalmakkal küzdve veszített sok időt az utolsó kanyarban” – mondta Rob Smedley, a Williams főmérnöke. “Még nem tudjuk, mi történt, annyi biztos, hogy az ülése rendben volt, ezt ellenőriztük az edzés közben. Talán valami húzódásról vagy hasonlóról lehet szó.”

A csapat megerősítette, hogy Bottast jelenleg is vizsgálják, az indulásáról egyelőre nem tudni semmit. “Amint lehetséges, tájékoztatjuk a fejleményekről a szurkolókat” – ígérte a csapat a Twitteren.

A pálya orvosi központjában elvégzett vizsgálat után Bottast átszállították az egyik helyi kórházba, ami arra utal, hogy súlyosabb problémáról van szó. A Williams továbbra sem tudta megerősíteni, hogy a finn rajthoz áll-e a versenyen.