Csütörtökön röppent fel, hogy a Sauber volt tesztpilótája, Giedo van der Garde egy tavalyi szerződésre hivatkozva bírósági úton akarja kikényszeríteni, hogy ő induljon a Sauber egyik versenyzőjeként a jövő hétvégi szezonnyitón, az Ausztrál Nagydíjon.
Svájcban már a pilóta javára döntött egy bíróság, a holland hétfőn Melbourne-ben igyekszik majd elérni, hogy ennek végrehajtása megvalósuljon. 
A Sauber résztulajdonos-csapatfőnöke, a jogi végzettségű Monisha Kaltenborn így beszélt a helyzetről.
F1: A Sauber nem hagyja magát 3


“Mivel folyamatban lévő ügyről van szó, nem lenne helyénvaló a részleteket kommentálni, azonban mindent megteszünk majd, hogy megvédjük a céget, a csapatot, az érdekeinket” – mondta, és arra is utalt, hogy a jobb szponzori hátterű Marcus Ericsson és Felipe Nasr szerződtetése a csapat túlélését jelentette. “Szerződést bontottunk vele, de jó okkal tettük: a csapat, a 330 alkalmazott érdekében hoztuk meg a döntést”
A német Auto Motor und Sport úgy tudja, hogy az eredetileg 2015-re szintén szerződéssel rendelkező, de szintén ejtett Adrian Sutil ugyancsak perre megy a Sauberrel, de van der Gardével ellentétben nem akar visszaülni az autóba, csak anyagi kárpótlást szeretne.
Van der Garde ügyének pikantériája, hogy közben a holland a halottaiból visszatérő Manorral is tárgyal a versenyzői szerződésről, nem kizárt, hogy a jövő héten ott bukkan majd fel.