A téli tesztek alapján elég nyilvánvalónak tűnik, hogy a címvédő Mercedes 2015-ben külön ligában játszhat majd, de úgy néz ki, hogy a tavaly második erőnek számító Red Bull idén már nem lesz egyedül, a Ferrari nagyot ugrott előre.


Az elnök, Sergio Marchionne a Genfi Autószalonon bizakodva beszélt a jövő héten kezdődő új szezonról.
“Az autó jó, a pilóták izgatottak. A Red Bull szintjén leszünk, amikor elkezdődik a harc. Nem szeretnék túlzottan optimista lenni, de nem is leszek túlzottan kritikus. A srácok elképesztő munkát végeztek, aztán majd meglátjuk, mi lesz a pályán.”
Marchionne ezzel együtt nem számít azonnali nagy sikerekre: “Hogy 2018-ban bajnokok leszünk-e? Naná, 2018-ban igen. De ha lehet, akkor azért már előbb is.”
F1: A Ferrari beérte a Red Bullt 3


A csapatfőnök, Mauruizio Arrivabene a múlt hétvégén Barcelonában szintén igyekezett visszafogni az elvárásokat, a jó tesztek ellenére tartja kitűzött célt, az idei két futamgyőzelmet:
“Nem bolondultam meg, hogy máris változtassak a célokon! A cél ugyanaz: két futamot nyerni, ez így jó. Három győzelem tökéletes lenne, ha pedig négyet nyernénk, cipő nélkül futnék 100 km-t Maranellóba! De a kitűzött cél nem változott.”
“Ahogy korábban is mondtam, az elsődleges az volt, hogy újjászervezzük a csapatot és mindenki a jó irányba húzzon. A teszteken nem osztanak bajnoki címet. Előrébb léptünk a tavalyi évhez képest, ez világos, de nem mondom azt, hogy idén már a bajnoki címért küzdhetünk. Igaz, ez nem azt jelenti, hogy ne akarnánk legyőzni az ellenfeleket, különösen a Mercedest.”