Szombaton, a Forma-1-es téli tesztelés utolsó előtti napján a Ferrari csapatfőnöke, a sportigazgató Massimo Rivola, valamint a tesztpilóta Esteban Gutierrez a lelátón, a nézők közül követte az eseményeket. Maurizio Arrivabene így magyarázta a meglepő húzást:
F1: A nézők közé ült a Ferrari-főnök 1
F1: A nézők közé ült a Ferrari-főnök 109


„Na, akkor most mondok valami jól megírhatót! Úgy hallottam, hogy Ausztráliában idén sokkal korlátozottabb lesz a bokszutca-látogatás a nézők számára, szerintem pedig ez elfogadhatatlan. Szóval mondtam a srácoknak, hogy oké, ha a paddock üres lesz, akkor jobb ha hozzászokunk, hogy mi megyünk az emberek közé a lelátóra.”
„Azt kell mondjam, hogy kellemes élmény volt, a nézők jólneveltek voltak, a fejhallgatóinkkal tudtuk követni a tesztelés eseményeit. Tisztelettel viselkedtek velünk, közös fotókat kértek. Jó élmény volt, remélem, lesz még ilyen.” 
A marketingszakember Arrivabene szerint a Forma-1-nek mindenképp közelebb kell kerülnie nézőkhöz, így üzent az internetet, a közösségi médiát utáló, az F1-et „a 70 éves, pénzes férfiaknak” eladni kívánó Bernie Ecclestone-nak. 
F1: A nézők közé ült a Ferrari-főnök 110


„Amolyan provokációnak szántam ezt, de szeretem az ilyen provokációt. Ahogy mondtam, az F1-et közelebb kell vinni az emberekhez. Mi odaültünk közéjük. És nagyon nem szeretném azt látni a jövőben, hogy üres a paddock. Egyelőre semmi sem végleges, de úgy hallottuk, hogy kevesebb belépőt adnak majd ki. Az F1-ben az ilyen pletykák általában igaznak is bizonyulnak.”
„Szóval inkább kiülök a lelátóra, mielőtt tényleg valósággá válik. Az exkluzivitás nem jelenti azt, hogy a paddocknak üresnek kell lennie. Ez az üzenetem. Én magam nem golfozok, de szoktam nézni a tévében. A golf az egyik legexkluzívabb sport, de tornákon emberek ezrei mennek a játékosokkal, és ettől még egyáltalán nem csorbul az exkluzivitás.”