A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2015-ös szezontól a versenyzők jobb azonosíthatósága kedvéért betiltja a sisakfestések, -dizájnok váltogatását, az idényt egy mintával kell végigcsinálni.
Schumi 1988-ban
Schumi 1988-ban

F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól

F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól

Schumi 1988-ban
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 9
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 10
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 11
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 12
Fotó megosztása:
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 13


A korábban Michael Schumacherrel, manapság mások mellett Sebastian Vettellel dolgozó sisakfestő, Jens Munser természetesen nem örül a lépésnek.
“Elveszi a pilótáktól az önkifejezés lehetőségét. Persze, jöhetünk azzal, hogy ettől még bármit mondhatnak, de tényleg lehetséges ez a Forma-1-ben manapság?” – nyilatkozta a Speed Weeknek.
“A kérdés az, hogyan értelmezzük majd az új szabályt. Mi számít új dizájnnak? Egy szín megváltoztatása? És ki fogja ezt ellenőrizni minden egyes verseny előtt? Persze ha szakértőre van szükségük, én mostanában jobban rá fogok érni” – ironizált a német, hozzátéve, hogy anyagilag azért neki nem nagy csapás ez. 
“Á, nem, a versenyzőknek való sisaktervezés nekem inkább csak szórakozás, nem keresek vele annyit. Összességéből nem a Forma-1-ből vannak komoly bevételeim, persze a PR szempontjából hasznos.”
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 14


A veterán Felipe Massa a tilalom kapcsán azt mondta, hogy egyetért a lépéssel, ugyanis a sisak a versenyző “második arca”. Munser szerint a brazil egy kicsit feledékeny: 
“Ő nem az a típus, aki állandóan váltogatja a festéseit, de azért időnként ő is hoz valami egyedi dizájnt, mint például amit az utolsó ferraris futamára csináltunk. Szóval ezután már egy futamra sem változtathat, nem lehet új dizájnja Monacóra vagy épp a hazai versenyére, vagy bármilyen más, különleges okból, mint mondjuk ahogy Jenson Button tisztelgett a rózsaszínnel az édesapja emléke előtt.”