A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) a 2015-ös szezontól a versenyzők jobb azonosíthatósága kedvéért betiltja a sisakfestések, -dizájnok váltogatását, az idényt egy mintával kell végigcsinálni.
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 2


A korábban Michael Schumacherrel, manapság mások mellett Sebastian Vettellel dolgozó sisakfestő, Jens Munser természetesen nem örül a lépésnek.
“Elveszi a pilótáktól az önkifejezés lehetőségét. Persze, jöhetünk azzal, hogy ettől még bármit mondhatnak, de tényleg lehetséges ez a Forma-1-ben manapság?” – nyilatkozta a Speed Weeknek.
“A kérdés az, hogyan értelmezzük majd az új szabályt. Mi számít új dizájnnak? Egy szín megváltoztatása? És ki fogja ezt ellenőrizni minden egyes verseny előtt? Persze ha szakértőre van szükségük, én mostanában jobban rá fogok érni” – ironizált a német, hozzátéve, hogy anyagilag azért neki nem nagy csapás ez. 
“Á, nem, a versenyzőknek való sisaktervezés nekem inkább csak szórakozás, nem keresek vele annyit. Összességéből nem a Forma-1-ből vannak komoly bevételeim, persze a PR szempontjából hasznos.”
F1: Az önkifejezést veszik el a pilótáktól 3


A veterán Felipe Massa a tilalom kapcsán azt mondta, hogy egyetért a lépéssel, ugyanis a sisak a versenyző “második arca”. Munser szerint a brazil egy kicsit feledékeny: 
“Ő nem az a típus, aki állandóan váltogatja a festéseit, de azért időnként ő is hoz valami egyedi dizájnt, mint például amit az utolsó ferraris futamára csináltunk. Szóval ezután már egy futamra sem változtathat, nem lehet új dizájnja Monacóra vagy épp a hazai versenyére, vagy bármilyen más, különleges okból, mint mondjuk ahogy Jenson Button tisztelgett a rózsaszínnel az édesapja emléke előtt.”