A tavaly októberben csődbe ment Marussia – pontosabban hivatalos nevén Manor – még mindig igyekszik visszatérni a Forma-1-be, a kiscsapatnál pozitív fejlemények is vannak.
A csődeljárást lezárták, úgy tudni, hogy szélcsatornás időt is bérelt az alakulat, sőt, ahogy kiderült, két nagyágyú támogatását is bírja a Manor.


A korábban technikai partner McLaren főnöke, Ron Dennis a Manor-főnök John Booth-szal ápolt több évtizedes barátsága folytán ezután is hajlandó lenne alkatrészekkel és mérnökökkel segíteni az ügyüket, és az eddigi motorszállító Ferrari is kész erőforrásokat adni.
A Ferrari csapatfőnöke, Maurizio Arrivabene azt nyilatkozta, hogy 2014-es motorokat szívesen adnak a sereghajtónak. 
“Tegnap már mondtuk, hogy 2014-es motort kaphatnak tőlünk. Még semmi nem szerepel írásban, de a válaszunk pillanatnyilag igen” – nyilatkozta Barcelonában, hangsúlyozva a 2014-es, azaz tavalyi motort.
Az utóbbi használatára a szintén csődöt jelentett Caterham már tavaly jóváhagyást kapott a riválisoktól, azaz a precedens alapján nehéz lenne most visszautasítani a Manort.
A Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) továbbra is kivár, az általában jóval korábban publikált végső nevezési listát idén visszatartják, amíg csak lehet, amíg egyértelmű nem lesz a Manor sorsa.