A Mercedes főmérnöke, Aldo Costa kimondta, amivel eddig is mindenki tisztában volt: a jerezi teszten a csapat még nem sokat mutatott meg a valós tudásából. Az első teszt a Mercedes számára a kilométerek szorgos gyűjtögetéséről, és nem a gyorsaságról szólt, Nico Rosberg cserébe már túl is van egy versenyszimuláción.

F1: A Mercedes eddig tényleg csak altatott 1
F1: A Mercedes eddig tényleg csak altatott 199


Jerezben az összes tesztnapot Ferrari-motoros autó nyerte, de ez Costa szerint nem jelent sokat. „Eddig nagyon keveset mutattunk meg az autó potenciáljából” – ijesztgette a riválisokat a főmérnök. „De azt hiszem, ezzel az összes többi csapat ugyanígy van.”

„Csak az első versenyen, Melbourne-ben lesz majd tiszta a kép, de lehet, még ott sem. Négy-öt futamot várni kell majd, amíg végleg kiderül minden.”

Costa szerint a W06-osban sok elem új az előző autóhoz képest. „Az autó az előző továbbfejlesztése, de sok tekintetben nagyon különbözik tőle, ez kívülről nem látható. A jerezi teszt minden tekintetben pozitív volt, de világos, hogy még dolgoznunk kell a megbízhatóságon.”

„Az eddigi eredmények pontosan megfelelnek a várakozásainknak, nem is a teljesítmény ellenőrzésén volt a hangsúly Jerezben. Főleg a megbízhatóságra és az autó viselkedésére voltunk kíváncsiak.”