A GP2 tavalyi szezonjában győztes Jolyon Palmer lesz a Lotus teszt- és tartalékpilótája az idei szezonban. A Lotus közleménye szerint a 24. születésnapját éppen kedden ünnepelt brit versenyző az idény összes futamára elutazik a csapattal, és “jelentős számú” szabadedzésen is lehetőséghez jut majd Pastor Maldonado vagy Romain Grosjean helyén.

Palmer az elmúlt nyolc évben az első brit pilóta, aki megnyerte az F1 előszobájának tartott GP2-es sorozatot. Britként legutóbb 2006-ban nyert az azóta kétszeres F1-es világbajnok Lewis Hamilton.

“A célom, hogy versenyképes csapatnál legyek a 2016-os szezonban, az immár Mercedes-motoros Lotus nagy lehetőség számomra” – mondta Palmer, aki a tavalyi abu-dzabi teszten még a Force Indiával gyakorolt. “Egy kicsit szomorú vagyok, hogy nem versenyezhetek, mert a versenyzői munkából ez a kedvenc részem, de a nagyobb képet kell néznem.”

“Itt vagyok a Forma-1-ben, egy elismert csapat tagjaként, amely előre fog lépni. Elégedett vagyok, hogy ezekben az izgalmas időkben csatlakozhattam a csapathoz.” A Palmerről készült sajtófotón talán már az új Lotus látható, az autó legalábbis nem targoncaorrú.