A Pirelli szerint a szélesebb hátsó gumik visszahozatala sokkal látványosabbá tenné a Forma-1-et, a cég készen áll ilyen abroncsok gyártására. A csapatok jó ideje egyezkednek arról, hogy milyen megoldásokkal lehetne élvezetesebbé tenni a versenyeket, a felmerült ötletek egyike volt, hogy a régi idők mintájára szélesebbé kéne tenni a hátsó gumikat.


Ezzel a megoldással az autók a jelenleginél sokkal jobban tapadnának a kanyarokban, keményebben nyomhatnák a pilóták, amely a köridők látványos javulását eredményezné. A Pirelli sportigazgatója, Paul Hembery támogatja az ötletet.

“Már beszéltünk is erről Charlie Whitinggal” – mondta Hembery az FIA versenyigazgatójára utalva. “Vonzóak lehetnek a szélesebb gumik. Amikor ránézek egy hetvenes évekbeli autóra, pont az ugrik be róla, hogy ‘wow, de jól néz ki.’ Az abroncsok jelenleg több szempontból is elég kicsik, nyitottak vagyunk a változtatásra.”

Hembery szerint a gumik legkorábban 2017-ben változhatnak. “Jövőre még nagyon-nagyon nehéz lenne megvalósítani az átállást. De 2017-tel nem lehet probléma. Logikus is lenne, ha ezt a menetrendet választanánk, mert a szerződésünk 2016 végén jár le, a hosszabbítást a váltással is kombinálhatnánk.”

Az első abroncsok jelenleg 245, a hátsók 325 milliméter szélesek. “Imádnám, ha hátul 400 fölé mehetnénk, már csak azért is, mert sokkal jobban hangzik. Nagyszerű lenne, ha a motorok is újra 1000 lóerő körüliek lennének, vissza kell hoznunk a nagy számokat a sportba.”