A Racecar Engineering riportja szerint egy motorsportcég, amely korábban fejlesztett már saját LMP1-es autót, 2012-ben pedig ilyen-olyan módosításokkal 8,5 másodpercet gyorsított a Lotus LMP1-es modelljén, most Forma-1-es járgányt készül építeni.


A Perrin ezzel együtt nem kíván beszállni a sportágba, a 2016-os szabályoknak megfelelő modellt motortesztelésre és az F1-be bejutni kívánó fiatal pilótáknak gyakorlásra kívánják bérbe adni.
Van potenciál az ötletben, hiszen a Forma-1-ben jó ideje igen korlátozott a tesztelés, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) pedig 2016-ra igen szigorú feltételeket is szabott az F1-es versenyengedély, az ún. szuperlicenc megszerzéséhez.
“Nem hivatalos Forma-1-es autó lesz, mindössze egy, a Forma-1-es szabályoknak mindenben megfelelő modell. Nem vagyunk Forma-1-es csapat és nem is áll szándékunkban azzá válni. Ez viszont nagy lehetőségeket kínál akár motorok vagy más technikai újítások tesztelésére, és a fiatal versenyzők is használhatnák az autónkat a szuperlicenc megszerzéséhez vagy csak arra, hogy felvegyék az F1 ritmusát” – magyarázta a cég vezetője, Nicolas Perrin.