A Forma-1-ben mindössze 17 évesen bemutatkozó Max Verstappen csak tanulni szeretne az első évében, a holland szerint értelmetlen azonnal kiugró eredményeket várni tőle. Verstappen minden idők legfiatalabb versenyzőjeként érkezik a sorozatba.


“Néha hallok ezt-azt, úgy tűnik, mintha csodákat várnának tőlem. Pedig autóversenyző vagyok, nem bűvész” – mondta Verstappen. Édesapjának, Josnak sincsenek kétségei, szerinte az első évben becsúszik majd egy-két hiba.

“Ez a szezon arról szól, hogy gyűjtse a kilométereket és a tapasztalatot. Nem kétséges, hogy előbb-utóbb jön majd egy saját hibás kiesés is, de nagyon remélem, hogy ekkor is támogatják majd, és nem használják ellene a korát.”

A Toro Rosso Verstappen mellett egy másik fiatal versenyzővel, az ifjabbik Carlos Sainzcal vág neki a szezonnak, a spanyol a WSR győzteseként érkezik az F1-be. Édesapja szerint nem a vezetékneve miatt jutott el a csúcskategóriáig.

“Voltak idők, amikor profitált a vezetéknevéből, ez nem kétséges” – vallotta be az idősebb Sainz. “De az F1-ig nem lehet eljutni csak egy vezetéknévvel, pláne a Red Bull junior csapatából. Carlosnak kivételes tehetsége van, több, mint amit gondolnak róla. Remélem, ezt bizonyítani is tudja.”