A Pirelli arra számít, hogy az előző idényhez képest minden csapat teljesítménye jelentősen javul majd, felgyorsul a mezőny 2014-hez képest. Noha a tavalyi szezon elején még jó pár másodperccel lassabb volt az F1, az év vége felé már voltak olyan pályák, ahol a 2013-asnál is jobb eredményeket értek el a V6-os turbók.


A Pirelli szerint a továbbfejlesztett motorok és kasztnik eleve jelentős javulást hozhatnak, de erre még a gumik is rátehetnek egy lapáttal. “Még ha mindenhol ugyanazokat a keverékeket is választanánk, mint a részünkről egyébként is konzervatív 2014-ben, a tempó akkor is jelentősen nőne” – mondta Paul Hembery, a Pirelli sportfőnöke.

“Már a tavalyi év végén is nagy javulásokat tapasztalhattunk, ráadásul úgy, hogy a csapatok nem nyúlhattak a motorokhoz. Nagy ugrásra számíthatunk a teljesítményben, akár körönként két másodpercesre, ez természetesen a gumihasználatot is jelentősen befolyásolja. Erre tekintettel kell lennünk nekünk is.”

“Az előző szezon összességében jó versenyeket hozott, volt néhány izgalmas párharc, csapaton belül is. Ha kivesszük a Mercedest, mögöttük egészen szoros volt a csata, nagyot meccseltek egymással. Ahhoz képest, hogy mennyi lehetséges műszaki hibáról volt szó az idény előtt, nyugodtan mondhatjuk, hogy a motorgyártók remek munkát végeztek. Nem volt drámaian sok meghibásodás.”