A baleset egyéves évfordulója megmozgatta az újságírókat, ezúttal az olasz Autosprintben jelent meg egy Michael Schumacher állapotáról szóló friss cikk. A lap szerint a közölt információk “annyira tárgyilagosak, amennyire csak lehetséges”, olyanoktól származnak, akik “ismerik a hétszeres bajnok klinikai állapotát, és mostanában találkoztak vele valamilyen formában.”

Fotó: Europress

Fotó: Europress


A lap szerint Schumacher “nagyon lassan gyógyul”, de nincs ágyhoz kötve. Amikor éppen nem kezelik az izmait, egy székben ül az ablakok előtt, a Genfi-tóra vagy a svájci Alpokra nézve. “Michael szemei nyitva vannak, de sokszor csak bámul a semmibe.”

“Már felismeri a családtagjai arcát, de nem tud kommunikálni velük. Nem beszél, és nem tud önállóan mozogni. Reagál a külső ingerekre, de csak szemmozgásokkal tud válaszolni” – írja a lap.

“Néha egy-egy könnycsepp gördül le Schumacher arcán, sír, ha hallja a gyerekei vagy Corinna hangját. Ez jelzi, hogy érez érzelmeket, az agya működik. Egyben annak is a jele, hogy felfogja, ami körülötte történik, de az elméje jelenleg a teste foglya.”

Olvasta? Változás a közlekedésben MA hajnaltól!

Megnősült Jenson Button, fotó az ifjú feleségről!

Új versenyzőt igazolt a Ferrari!