A Ferrari új elnöke, Sergio Marchionne szerint nemcsak Sebastian Vettel vállal kockázatot a Ferrarihoz való igazolásával, a csapat is kockáztat vele. Marchionne szerint Vettel pontosan tudja, mire vállalkozott, és nem vár azonnali sikereket.

“Nem hinném, hogy naiv lenne, pontosan tisztában van a teljesítményünkkkel, de ez a Ferrari ereje: csak a nevével és a benne rejlő potenciállal is képes elcsábítani embereket” – mondta Marchionne. “2015-re az a feladatunk, hogy ezt a potenciált felszabadítsuk.”


“Vettel nagy rizikója egyben a miénk is azzal kapcsolatban, hogy közösen sikerül-e visszakerülnünk a csúcsra.”

Az új csapatfőnök Maurizio Arrivabene szerint Vettel friss lendületet visz a Ferrarihoz, abban bízik, hogy a német Kimi Räikkönennel ápolt barátsága a pályán kívül végig megmarad. “Vettel a győzelem tapasztalatát hozza magával, négy vb-címet nyert” – vélekedett Arrivabene.

“Minden erejével azon lesz, hogy a Scuderia növekedjen. Sebastian jól kijön Kimivel, ez pozitív dolog a fejlődéshez, de azért remélem, a pályán nem lesznek ennyire jóban. Mert az első számú szabály továbbra is az, hogy a csapattárs a legnagyobb ellenfél.”

Arrivabene egyúttal figyelmeztette Räikkönent, hogy az idén bizonyítania kell, ha esetleg 2016-ban is a csapatnál szeretne maradni. “Az idei szezon nehéz volt Kimi számára, de ez nem azt jelenti, hogy lelassult volna.”

“Korábbi világbajnok, és ami még fontosabb, hogy a Ferraival győzött. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy Kiminek jövőre bizonyítania kell, hogy még képes a jó eredményekre, a jövőről csak ezután tudunk majd dönteni.”