A Sauber 2015-re teljesen lecserélte versenyzői párosát, Esteban Gutierrez és Adrian Sutil helyett a jobb szponzori háttérrel rendelkező Marcus Ericsson és Felipe Nasr vezet majd náluk.
Bár a Forma-1-ben elég nehéz definiálni a fizetős pilóta fogalmát, amikor a legnagyobb neveket is követik a szponzorok (pl. Fernando Alonso és a Santander), Sutil úgy véli, hogy mostanra kritikussá vált a helyzet a fizetősöket illetően, a tehetség helyett az irreális összegű szponzori csomagok élveznek elsőbbséget  a szerződtetéseknél. 


“Az egyes pilóták által fizetett pénzek már tényleg túlmennek a határon. Nem lenne szabad így lennie a dolgoknak. Mindig is létezett ez a probléma, mindig is volt ilyesmi. 20-30 évvel ezelőtt is voltak kiscsapatok, ahová az ember bevásárolhatta magát. Manapság viszont kevesebb van belőlük, ezért jobban szemet szúr a dolog.”
“Ez talán mindig is így marad a Forma-1-ben, de talán megpróbálhatnánk jobb egyensúlyt teremteni. Emlékeszem a Minardi és az Arrows napjaira, ők legalább úgy-ahogy nyereségesek voltak. Akkor is volt pár szponzori hátszéllel érkező versenyző, de nem ez volt az elsődleges.”
“Jó lenne, ha visszatérhetnénk ehhez, akkor talán újra sportnak lehetne nevezni a Forma-1-et. Hogy jelenleg mi is, nem tudom…” – magyarázta a német, aki amúgy a Medion hátszelével házalt.
Bár a pénzügyileg küszködő közép- és kiscsapatok elsősorban a Forma-1 bevételeinek aránytalan elosztására panaszkodnak, Sutil Bernie Ecclestone-hoz hasonlóan a rossz/felelőtlen gazdálkodást is felrója nekik. 
“Először is, azt hiszem, hogy némely csapatoknak okosabban kellene gazdálkodniuk, hogy nyereségesek lehessenek. Másrészt viszont az egész rendszer hibás. Nem ismerem a pontos részleteket, de annyi biztos, hogy vannak csapatok, amelyek a Forma-1-es részvétel mellett képesek profitot termelni. Nem gond ez, vannak szponzoraik, működik a dolog. De egyeseknek nincsenek támogatóik ők pedig küszködnek.”
“Én egy egyszerű autóversenyző vagyok, szóval tényleg nem tudhatom, hogy miért borul a dolog, de ennek nem szabadna így lennie, hiszen ez továbbra is egy menő sportág!”