A Ferrarihoz – vagy épp a Mercedeshez – való átszerződését ugyan sikerült megakadályozni, de az F1-ből mostanra kiábrándult sztármérnök, Adrian Newey csak úgy hosszabbított szerződést a Red Bull-lal, ha 2015-től kivonulhat a Forma-1-ből, hogy egyéb projekteken dolgozzon.  
A Red Bull csapatfőnöke, Christian Horner azt állítja, hogy a mérnökzseni azért jövőre sem fordít teljesen hátat az F1-es alakulatnak: 


“Adrian egy kicsit hátrébb lép, de azért nagyon is képben marad. Ő vezette az új autó tervezését, és ott lesz néhány futamon is, sőt a téli tesztelésen is. Megosztja majd az idejét a Forma-1 és a Red Bull Advanced Technologies között.”
“Nagyszerű, hogy Adrian ezután is a csapatunk tagja marad, tanácsokkal, útmutatással segíti Dan Fallowst, Rob Marshallt, Pierre Wache-t és Paul Monaghant. Nagyon erős technikai főnöki stábunk van.”
A Milton Keynes-iek munkája mellett persze azon is sok múlik majd, hogy az immár sztárszakember segítségével dolgozó Renault mennyit fejleszt az erőforrásán. Horner bízik benne, hogy minden a helyén lesz 2015-ben.
“A szabályok tekintetében gyakorlatilag semmi változás nem lesz, a csapatokon múlik, mennyire tudnak felzárkózni a Mercedeshez, a Renault-val közösen keményen dolgozunk, hogy lefaragjuk a hátrányt. Persze a Mercinél sem csak malmoznak.”
“Daniel Ricciardo és Danyiil Kvjat személyében ígéretes versenyzői párosunk lesz, hajtják majd egymást. Sebastian Vettelt vörösben látjuk majd, ami az első pár futamon biztosan furcsa lesz. Fernando Alonos a újra a McLarennél? A változások idénye jön, fantasztikus szezon lesz szerintem.”