Ahogy a Vezess.hu is megírta korábban, az októberben összeomlott Marussia-csapat története a végéhez ért, a ma és holnap elárverezik az alakulat felszereléseit, autóit, mindenét.
A Forma-1-be 2016-ban beszállni kívánó Gene Haas számára ez ragyogó lehetőség, igyekszik is minél több dolgot megszerezni amerikai projektje számára.


“Megvan a Marussia árverési katalógusa, úgy gondolom, hogy licitálunk majd jó néhány dologra” – mondta a NASCAR-ból ismert motorsport-szakember.
Haas azt tervezi, hogy a Ferrari-motorokkal és az olaszoktól kapott egyéb alkatrészekkel készülő autóját az USA-ban, a nemrég felépült F1-es központban tervezik és fejlesztik majd, de Európában, még pontosabban Angliában is lesz egy logisztikai bázisuk. Akár a Marussia banbury-i központja is szóba jöhet. 
“Sok brit csapat mindent egyedül gyárt le. Van ez az angol mentalitás, hogy ez csakis így működhet, mi viszont egyáltalán nem ebben gondolkodunk” – magyarázta. “Megnéztünk már egy helyet Abingdonban, de a környéken több lehetséges helyszín is van. Azt hiszem, talán a Marussia központját is érdemes megfontolni.”