A Ferrari sportrészlege, a Gestione Sportiva szombaton megtartotta évzáró rendezvényét Maranellóban.


Csütörtökön ugyan már a McLarennél szerepelt, de szombaton utoljára még visszatért a Ferrarihoz Fernando Alonso, hogy végleg elbúcsúzzon az olasz alakulattól, rajta kívül pedig természetesen ott voltak a Ferrari többi versenyzői is: Kimi Räikkönen, az F1-es tesztelők/GT-versenyzők, Pedro de la Rosa, Marc Gené, Giancarlo Fisichella, valamint az utánpótlásprogram ifjoncai is.
Az eseményen a lassan egy éve súlyos agysérüléseket szenvedett Michael Schumacherről és a Japán Nagydíjon hasonlóan járt, Ferrari kötődésű Jules Bianchiról is megemlékeztek.
A gálán a sportrészleg új vezetője, Maurizio Arrivabene is bemutatkozott, aki idén a harmadik, aki betölti a posztot. Stefano Domenicali, Marco Mattiacci, az elnök Luca di Montezemolo, több vezet mérnök, valamint Alonso távozásával a Ferrari hatalmas átalakuláson megy keresztül, de az új elnök, Sergio Marchionne hangsúlyozta, hogy nem kell félni. 


“Nagyon sok igen tehetséges ember van itt a teremben. Én azért vagyok itt, hogy mindenkinek biztosítsam a legjobb munkakörülményeket és erőforrásokat, amelyek az egyéni képességeitekkel együtt újra az élre emelheti a fantasztikus versenyzőpárosunkat (Räikkönent és az Alonso helyére érkező Sebastian Vettelt – a szek.). Ezért döntöttem Maurizio Arrivabene bevonása mellett, aki hatékony vezetéssel segíti majd a munkátokat és a Ferrari működését” – mondta Marchionne. 
“Teljes mértékben bízom Maurizióban. Nagyon régóta ismeri már ezt a területet, és képes lesz arra, hogy a Scuderiát, valamint általában a Forma-1-et jobb irányba fordítsa. Ne féljetek a változásoktól, legyetek kezdeményezők, dobjátok be az ötleteiteket! Tudom, hogy mire vagytok képesek, a Ferrarinak pedig pontosan erre van most szüksége.”