Daniel Ricciardo nemcsak a Red Bull első számú pilótája lesz a következő szezontól, fizetését is megduplázza a csapat. Úgy tudni, hogy Ricciardo alapbére az idén 1,1 millió dollár (272 millió forint) volt, de a bónuszokkal, futamgyőzelmekkel és dobogós helyekkel további kétmilliót (495 millió forint) szedett még össze.


Ausztrál források úgy tudják, hogy Ricciardo alapfizetése is kétmillió dollár fölé ugrik jövőre, emelkednek a bónuszai, a vb-címért pedig több millió dolláros jutalmat kasszírozhat. Noha pontos adatok soha nincsenek, a becslések szerint Ricciardo a 15. legjobban fizetett pilóta volt az idén, de az emeléssel sem tud bekerülni az első tízbe.

A Red Bullnak anyagi szempontból még jól is jött, hogy Sebastian Vettel átigazolt a Ferrarihoz, mert az idén a négyszeres bajnok és Fernando Alonso voltak a legjobban fizetett versenyzők, mindketten 33,2 millió dollárt (8,226 milliárd forint) kaptak. Azzal, hogy megszabadult Vettel fizetési lapjától, a Red Bull lényegesen több pénzt tud fejlesztésre költeni.

“Igen, valószínűleg lesz egy kis emelés a fizetésemben, de majd meglátjuk, hogy pontosan mennyi” – nyilatkozta mosolyogva Ricciardo.